Assalamualaikum.. dan salam sejahtera…

Fuuuuuhhhhhhh.. ssyyyiiiiuuupppp…hangen sepoi2 bahse…beburung berkicau2an..cip cip cip…di selangi dengan deruan ombak..bussshhhhh….huuuuuuu…anak2 kecil bermain pasir membina istana..hikhikhik riang sekali mereka.. lincah sekali telatah abang2 bermain bola tampar di sisir patai..auuuwwww.. I looiikkeee… eeemmmm…sronoknyeeeeeee…. PPPPPPPPIIIIAAAANNNNGGGG!!!!!!!! Hoi! Wat kije ar..yang ko menyeringai sowang2 depan monitor tuh nape hah!!!!!! Ko gila yeee!!! Adeh!!! Kan boss da kata, kite sume tak jadik gi CHERA”THING”!!!!!! Tak paham2 kee!! Uuuuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….. c..h..e..r..a..t..i..n..g.. ting..ting..ting.. huhuhuhuhu.. patah lah hatiiii… sob sob sob…

Sebenarnya kalo nak di ikutkan plan.. aku dengan semua staff da selamat bergerak ke cherating tuk family day opis.. taaaaaaappppiiiiii… d sebabkan ada kije yang tak leh di elakkan kami terpaksa membatalkan.. yeee membatalkan ye… lagi sekali BATAL!!!!! Tak paham lagi ke BATAL ke cherating… huhuhu.. tak jadik pegi PAHAM!!!!


Dah jangan nak berangan gi wat kije… huhuhuhuhu….AAARRRGGGGHHHHHH!!!!! tak gune!!! Aaaaaaaaaaaaaaa… huhuhuhuhuhu…

Heeeyyyy!!! Sape nye pelampong kat tas meja nih!!! Amek seblom aku bakar!!!!! Ceeeepppaaaattttttt……..!!!!!!! eeeeeeee……panas panas panas….

Sekian terima kaseh!

Assalamualaikum.. dan salam sejahtera...

Rumah untuk dijual..

Lokasi : Unit No. L1-5-13, Pangsapuri Pahlawan, Jalan Tun Perak, Taman Tun Perak, Cheras, 56000 Kuala Lumpur

Hubungi : Amran bin Zakaria - 012-675 1244 / Habibah - 012-905 3314


Gambar Rumah


Floor Plan


Location Plan


Salam..

sehat hendaknya semua pembaca creativegenetic blogspot.. cewaaaahh cam ghamai nau pelawat ko kiah! jangan nak memasankan diri yo..


menggu lepas adalah menggu yang memoningkan palo den.. apo tak eh.. den kono amek sijil SKM level duo. boss den da suruh.. dah kerajaan nak bg free den pon hambek jo la. nak dijadikan cerito.. bondo eh sonang yo nak buek, tp den punyo "Mat Dom"(org yg tlah d lantik) mengusut masai kat keadaan w/p dio tak dodok kat masai johor! apo!!!!! apobondo kojo la yang den dongan kekawan den kono buek beulang2 kali tanpa sobab yang leh di terimo pakai. aaaaaiiiiii.... marah botol den. mcm di memainkan plak dongan si Mat Dom nih hah... seb baek settle..walauuuupooonnnnnnnn!!!!! !@#$%^&* (pepaham la yo bahso yg tidak dibonarkan)...


huh! minggu ni plak sambung balik wat kije opis.. minggu depan da nak tahun baru.. bulan depan plak .. uuuiii seraaaammm... ngengengenge... sekian je laa ye.. kite jumpe pada entry yang akan ntah datang ntah tidak... hah lu pikir la sdri....have a nice day to u all yaaa... babai....

salam semua..

Tepon : tetibe tepon aku bebunyi trooooottttt...
ade mesej ko, dan mesej die berkata begini
"from : 2900
Reload RM5.00 is successful.
Your balance: RM35.04"

Aku : aku pelik tul... sape la plak yang mentop-upkan aku nih.. eeee..
ke ade org silap top-up.. x pe la.. time kaseh ye...

Tepon : trooott trooott.. (baru aku nak hangkat .. miss call je...)

Pastu aku belek no. misscall tuh. hah sah!!!!! ada budak tesilap top up. no. die nak dekat sama, cuma die silap satu no. je kat depan.. muahahaha.. ko nak soh aku call balik la pakai top-up ko yang silap tuh laa... adoiyai.. makcik nih da la bz ari nih.. nak ngorat pon jgn la camnih..

Aku : dengan rasa bertanggungjawaban.. aku call la balik...

Aku : hello... sape nih...

si top-up: hah.. awak ade tak terima top-up tadi... (sore ore kelate deh..lelaki doooo)

Aku : ooooo.. awak la yang silap top-up eh...

si top-up: saya silap la no depan tuh...

Aku : tu la laen kali tgok la betul2... nih macam mana nih awak nak saya top up kan awak
balik ke??? (ape jenis ekerjaan la nih...)


si top-up: x pe laa.. kalau menyusahkan awak x pe laa... tp kalo nak top up kan balik suka ati
laa..

Aku : suke ati laa...... nanti sy bg balik top up awak nih eh.. saya memang suke tpo-up kan org..

si top-up: ok...

aku nih dok puas la nak mentransfer top-up tu balik kat no. die.. tapi tak muleh2.. aku call die balik...


Aku : Saya tak dapat nak transfer top-up awak laa.. nanti saya gi kedai top up kan awak
balik laaa yee... saya bz skang nih...

si top-up: x pe la kalau nyussssssahkan awak...

Aku : x pe.... bye..

tetibe dapat mesej la plak....

sms 1 :"lau ssh sgt x pyh la awk..awk pakai je..nti menyusahkan awk plk..."

Sms 2 : "awk pe2 hl nti msj ke no ni ye...digi sya dah off... FARID.. (motif!)

muahahahahaaaaa....ye la En. Farid ooooiii... nanti saya top up la kan awak balik eh... suke eh wat mende2 camnih.. huh! teganggu kije aku...

Salam.. hai..

Tun Teja
Yiap.. aku tengah mencari2 maklumat mengenai diri "Tun Teja" ini.... Terdapat perbezaan di antara Sejarah Melayu lama dan juga Hikayat Hang Tuah. Sebuah percintaan yang tragis. Seorang wanita yang luhur budi dan berpegang pada agama dan menjadi rebutan pembesar2...

Wajahnya dikatakan terlalu cantik hinggakan matahari dan bulan tidak sanggup melihat kejelitaan dirinya, takutkan merindu pada wajah yang satu. Dek kerana merebutkan Teja pelbagai cara di gunakan, halus juga yang melemahkannya, tiada daya dia melawan...

Salam.. hai..

5 Dis 09 [Sabtu]
Sabtu malam aku dengan my bro abg nam an bang mad balik kampung sbb ade kenduri daaannn sbb my anak buah Mohd Yusof nak berkhatan.. potong potong potong...

Our journey start around 9:30pm like that.
Seram aku bang mad drive kete, susah kalo org panas baran nih, die bantainye geram dengan ade kereta kerabat negeri 9 nih dekat sgt follow katanya. aku tak pasan. die bantai la bukan main laju lagik.. aaaaaaaaa.... sudah laaaaaaa.. takmo balik an abg2 lagik... huuu.. Istighfar aku kat blkng.. rasa cam soh benti tepi tahan bas balik..hahhahaa... da la laju dekat2 plak tuh.. hhuuuuuuuuu....


6 Dis 09 [Ahad]
Bang Epin ajak breakfast at Waterfront City Jasin.. waaa.. nama cam hebat kan.. well dalam kol 9 kiteorg sarapan. Lepas tu dalam jam 12 lebey plak aku an bang nam gi kenduri umah sepupu Abah.. dengan jeans an t-shirt je ko, sbb aku lupe ade kndri.. ala sedara pon tau aku mmg ROCK hahahha.. jumpe sedara yg da lama tak jumpe.. seronok gak ar.. cuma yang sedih bila nak balik tuh.. depa dok pelok aku soh jaga diri bebaik mak da tak de nih.. depa dok nangis aku apa laggiiiiiiiii.. bantai ar mlalak jap.. huh.. tp kejap jeee...

Pastu plak gi umah kak noi tgok Ucop potong.. makan2.. pastu gi ke Merlimau tgok Kubur Tun Teja.


Pastu gi plak ke Muar jalan2 tepi sungai Muar tgok bandar MAHARANI.. cantek ar.. ade karnival plak kat situ.. balik JAsin balik antar Bang Epin.. dengan pesanan dari Bang Mad jangan sedih2 tau.. hahhahaha... around 8:00pm kiteorg gerak dr melaka dan jam 9 lebey sampai umah along... kete sume park umah along.. hehhehe


Perrgghhh... full of activities weols.. huhhuu... seronok2.. tapi dalam paleotak nih ade gak ar belegar pasal kije... kije bnyk tak siap lagik nih.. adoiyai...

Salam... hai..

Tahun baru (Awal Muharam) pon dah nak dekat, jadi dengan semangat yang baru aku update layout blog "CreativeGenetic" untuk memberi kelainan pada tahun baru nih. Dah lama sangat guna layout yang lama, mual da tengok.

Aku sekarang kat kedai mamak tengah mencari material untuk projek baru yang aku dapat. Alhamdulillah, aku begitu bersyukur dengan kepercayaan yang di beri oleh Individu Besar yang tidak kurang hebat nama dia. Akan aku cuba sedaya upaya membuat yang terbaik, bukan senang nak dapat peluang yang sebegini walaupun aku masih lagi di dalam peringkat belajar lagi. Tak semudah itu orang boleh memberikan kepercayaan pada "budak" macam aku. (budak keee....ngehnghngeh).

Nampak gaya payah gak nak buat nih, material sikit sangat yang aku dapat, nak tak nak kene la plak pergi ke Perpustakaan Negara. Aku takut membawa fakta yang salah, and then i have to go make a little bit discussion with somebody that know about what im doing now.

Banyak perancangan yang nak aku lakukan dalam 2010, jika di izinkan Allah dengan kesihatan yang DIberikan aku akan melangkah satu persatu. Nak buat semua sekali gus minta mahap la, duit bukannye cokop pooooonnnn...muahahaha... Jadi aku akan lakukannya dengan perancangan yang rapi supaya tak tersekat lagi seperti sebelum nih. Pengalaman mengajar kita, yiap! aku setuju dengan ayat ni.

Aku kena bahagikan kerja di pejabat dan kerja aku sendiri. Tak senang, penat jugaklah. Pada kawan2 yang di luar sana, doakan kejayaan aku, aku berdoa dan berusaha moga di beri kejayaan atas usaha aku yang murni nih.
Aku tahu dugaan pasti akan datang..pasti..memang aku pasti.. aku akan cuba atasinya dengan sebaik mungkin dan juga dengan mendengar nasihat yang lagi arif dari aku.

Pada yang membantu dan yag membrikan aku semangat, terima kasih setinggi-tinggi penghargaan aku ucapkan pada kalian. Terima kasih.. sungguh aku maksudkan.. T-T

Orait.. aku kene sambung balik kije aku tuk nak mencari material nih, bila lapang lagi ku akan kesini untuk menulis... InsyaALLAH..

Salam..hai..lama tak update blog bz menyambut Hari Raya Korban di Kampung gamaknya. Well everything goes fine with my family. Dengan doa yang tidak putus-putus aku panjatkan padaNYA akhiiiirrrnnyaaaaaaa aku menemui jalan dan cahaya untuk kami sekeluarga. Cuma bang epin je kene adjust sket..hehehe.. yang lain letakkan sahaja di batu jembala patik, akan patik laksanakannya InsyaALLAH.

Di kesempatan cuti yang panjang ni, abah banyak berbual dengan aku daaannn.. aku meluahkan segala2 rasa tentang perasaan adik beradik yang terpendam selama ini. Aku tak sangka aku boleh meluahkan semua tu dengan tiada sedikit pun airmata yang keluar, kuatnya aku masa tuh...tapi bnyk ar gak air liur yang aku telan, mau dekat sebaldi...

Peerrgghhh..aku yang adik nih beranikan diri, kalau tak sampai bila nak pendam rasa..sakit wooooooo...

segala apa yang aku perkatakan Alhamdulillah abah boleh terima dengan hati yang penuh terbuka. Dari sudut mata Abah akau nampak abah cuba renungkan kembali kisah sebelum ini. Dan aku katakan pada abah yang perkara sebelum ini kita tidak perlu ungkit, apa yang kita perlu lakukan sekarang ialah perbaiki untuk hari esok dan seterusnya..... Aku da rasa cam Dr. Fadzillah Kamsah plak masa tuh cuma takde pengerusi majlis je hahahha.. dan ahli panel yang lain muahaha..

Aku bersyukur dan aku berdoa semoga segala-galanya berjalan dengan lancar dan keluarga aku akan berbahagia di dunia dan juga di akhirat InsayALLAH Amin...


Kepada "Makcik" yang akan menjadi penghuni baru di teratak kami, ita harap makcik banyak-banyak besabar, dan maafkan jika ada kesalahan yang menyinggung perasaan makcik. Katakan sahaja apa yang terbuku di hati.. InsyaALLAH kami adik beradik akan cuba memperbaiki..jika tidak sepenuhnya mungkin cukup untuk mengubat. Kami insan biasa yang lemah dan sentiasa dikelilingi dengan hasutan syaitan.. InsyaALLAH kita cuba menjadi satu keluarga yang tiada membezakan antara satu sama lain..kita cuba...ye mari kita cuba....

aku juga berdoa untuk kebahagian kalian jua, bahagian kalian begitu juga bahagianya aku.

ooooo..lupe nak bitau.. aku mimpikan arwah mak ari selasa ari tuh.. huhuhuhu.. beeessshhh oooo dapat jumpe dalam mimpi...senyum aku dtg kije pagi tu.. :D

Related Posts with Thumbnails

About this blog

Its About Me, Family, Freinds & Art...

Advertisement

There was an error in this gadget

ShoutBox

Followers

Thanx Babe

GengBlogger

Happy Meter

There was an error in this gadget

CounterAttack