Salam Ramadhan buat semua umat Islam. Alhamdulillah, sudah 3 hari kita berpuasa dan Alhamdulillah kita dapat menunaikannya dalam keadaan negara kita yang aman dan damai. Syukur padaNYA.

kalau baca balik tajuk entry kali nih, ianya berbunyi "delicioso" bahasa spanish translate kalo owang peghok (perak) nye tune.. tetibe plak nak try bahase spain nih.. mane tau esok lusa ade rezeki ke sana, ecehcehcehceh... (Amiiiiiiiin..)

Semalam diri nih terasa amatlah rajin bebeno, rasa cam nak masak sop ayam. hehehe.. ngidam gamoknye, ye la kalo dulu arwah mak ada, call je cakap "mak ita blik eh minggu nih, rasa cam nk makan sop ayam la pulok"... tup2 blik kmpg da siap.. tp skang sumenye kene la wat sdrik... tak berani aku nk mintak an "makcik" sesilap kene plak lengan die yg sebeso 3 pemelok tuh plak kang hah! (tp kalo cakap die okey je.. cume x mo la nyusahkan owang kaaaannn... dah tua x kan x gheti2 kaaaaaaan... masak le sendighi!)

Lepas kije aku pun beli le bebahan nye yang patot.. hikhikhik.. sampai kene gelak an kakak kedai.. "kak..ini buah pelaga ke?? hahhaha...." .. kakak tuh pown jawab ngan geget2 jari .. (saje je la tuh nk bahan kan aku.. dah la owang dalam kedai tuh ramai nk beli brg masak tuk bebuka...) " ha'ah dek.. yang nih bunga cengkih.. yang ni kayu manis.. yang nih.bla bla... (dia da start nk jd chef wan dah... aku tgok dagu akak tu pon da kedepan2 skit ala2 gaya chef bertaraf donia tuh...) eeeeiiii kakak nih.... aku pown wat2 gelak manje je laaaaa... lalallala... (da tau dah....lalalla) aku tanye buah pelaga je yg mana, abes sume rempah die cerite, adoila.. rasa cam nk tolong je die tutup kedai awal da kan..

Sampai umah aku siapkan sume bahan, cap capp chip sheong piang (tutup piyok jatuh..adeh bising tol aku memasak, seb baek jiran sbelah tak sound)... lalala...buai..buai ku laju..aku nk masak soooooop..syiiuupp... dah! siap! inilah dia hasilnya... taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....!



Sop ayam deeeerrr....


best x? best kan.. sedap der...perrrggghhh.... so ari nih aku berbuka dgn juadah nih, sop ayam, nasi putih daaaaaaaan ayer teh 'o' panas.. Alhamdulillah.. sedap ghupenye aku memasak cam nak bukak kemah je at bawah umah nih jual juadah bebuka esok hahahha... (rasa cam bagus dah.. padahal sop ayam je pon kaaaan..) sop ayam pon masak gak pe...


Lagiii sop ayamnyeee....


Lepas berbuka relax jap pastu gi terawih, eemmmmm.... Alhamdulillah ramai tul jemaah kat surau kajang sentral nih, penuh jugak la. Senang nak gi terawih sebab surau depan umah je, x yah nk drive. kalo nak terbang pown bley, tp x mo ar tunjuk kuasa time2 ramadhan nih, kang tesangkut plak kat wayer kabel letrik kat depan surau tuh, hhuuuuiiihhh .. da la tesangkut.. tesangkut dgn telekong2 plak tuh..dah haru jdnye.. nk tggu orang gait la plak.. hahaha.. huuiihh bughuk2.. hahahaha...

Seronok dapat terawih sbb tahun lepas aku tak dapat terawih langsung sbb ada kelas..kelas malam..nk wat camne..time x de kelas plak nk kene siapkan assignment..huuu.. Alhamdulillah tahun ni dapat la menunaikannya..ngeee.. suke kite wak..

Doa saya untuk kalian semua dan juga diri ini, moga Ramadhan tahun ini memberikan kita seribu rahmat, dan menjadikan diri kita orang yang sabar, bersyukur, redha dan ikhlas di jalanNya. InsyaALLAH, Amin.



Salam..

Lama benar tidak menulis di blog ini.. da besawang dah.. haha.. ini semua di sebabkan kekangan waktu yang padat dalam perjalanan hidup ini. waktu yg harus di bahagi2kan untuk bekerja, belajar, mencurahkan tenaga untuk kerja2 yang diperlukan oleh insan lain, dan pelbagai faktor lain lagi. dan tak sangka plak ramai yang menyinggah di blog nih, terima kasih saya ucapkan..saya hargai sgt2 kunjungan anda.. mekaseh eh.. t saya banjer air suam..ngeee...

sedar tak sedar nk dekat setahun juga tidak menyentuh ruangan blog ni, waaaaaaaaa..apa setahun? jeng jeng jeng.. tak tahu nk tulis apa. kalau nk tulis perjalanan hidup dalam setahun nih mmg sampai bulan depan tak habis.

jadi just nak share dengan kalian sekalain mengenai apa yang sedang aku lakukan pada masa nih. sekarang tengah sebok menyiapkan grafik untuk produk office nih.. cehcehceh.. nak promote skit produk office.. daftar la dan langgani http://www.easytuition.net/ untuk sesiapa yang mempunyai anak yang ingin menduduki peperiksaan tidak lama lagi. disini kami mempunyai tayangan video yang lengkap bg tujuan rujukan pelajar2. promote jgn tak promote, ye la tempat cari rezeki kan.. kalo staff tak tolong promote sape lagi kaaaaan..

disini ada sdikit grafik yang aku hasilkan tuk produk "easytuition' nih. naik lebam biji mata melukisnye.. adehlaaaaa... ntah bila nk siap yang lain.. part2 lain bnyk lagi yg belum siap.. adehlaaaaaa... T-T..



Flash 8



Photoshop CS3


ini Subjek Biologi... biol gak la kejap.. best gak blajar bio nih.. tp dulu aku x amek subjek nih.. sbb cekgu x sanggop nk ngajar aku hahha.. die x sanggop nak ngajo aku sowang je.. aku sowang je.. hhaha..



Flash 8



Flash 8


k la.. kalo free lagi nanti citer mende lain lak.. nak sambung kighoje teman nih.. nak lukis "kapsul Bowman, tubul berlingkar proksimal, liku Henle, tubul berlingkar distal dan duktus pengumpul" hah! amek kooo.. ;D

langganilah http://www.easytuition.net/

Related Posts with Thumbnails

About this blog

Its About Me, Family, Freinds & Art...

Advertisement

There was an error in this gadget

ShoutBox

Followers

Thanx Babe

GengBlogger

Happy Meter

There was an error in this gadget

CounterAttack