I would never trade my amazing friends, my wonderful life, my loving family for less gray hair or a flatter belly. As I've aged, I've become kinder to myself, and less critical of myself. I've become my own friend. I don't chide myself for eating that extra cookie, or for not making my bed, or for buying that silly cement gecko that I didn't need, but looks so avante garde on my patio. I am entitled to a treat, to be messy, to be extravagant.

I have seen too many dear friends leave this world too soon; before they understood the great freedom that comes with aging.

Whose business is it if I choose to read or play on the computer until 4 AM and sleep until noon? I will dance with myself to those wonderful tunes of the 60 & 70's, and if I, at the same time, wish to weep over a lost love ... I will.


I will walk the beach in a swim suit that is stretched over a bulging body, and will dive into the waves with abandon if I choose to, despite the pitying glances from the jet set.

They, too, will get old. I know I am sometimes forgetful. But there again, some of life is just as well forgotten. And I eventually remember the important things.

Sure, over the years my heart has been broken. How can your heart not break when you lose a loved one, or when a child suffers, or even when somebody's beloved pet gets hit by a car? But broken hearts are what give us strength and understanding and compassion. A heart never broken is pristine and sterile and will never know the joy of being imperfect.

I am so blessed to have lived long enough to have my hair turning gray, and to have my youthful laughs be forever etched into deep grooves on my face. So many have never laughed, and so many have died before their hair could turn silver.

As you get older, it is easier to be positive. You care less about what other people think. I don't question myself anymore. I've even earned the right to be wrong.

So, to answer your question, I like being old. It has set me free. I like the person I have become. I am not going to live forever, but while I am still here, I will not waste time lamenting what could have been, or worrying about what will be. And I shall eat dessert every single day(if I feel like it).

MAY OUR FRIENDSHIP NEVER COME APART ESPECIALLY WHEN IT'S STRAIGHT FROM THE HEART!

Assalamualaikum...


huhu.. hari nih genap umur aku TigaPuluhSatu (Taip dalam bentuk perkataan x de la nmpk sgt ya). Macam sekejap saje masa pantas berlalu. Pada tahun ini jugalah aku tidak dapat meraikan hari lahir aku bersama Ibu yang Tersayang T-T. Dia pergi genap umur aku 30 tahun 1 bulan. uuuuhhh... semoga roh ibuku dicucuri rahmat dan ditempakan bersama2 org2 yang beriman, Amin.

Biasanya setiap hari lahir aku, aku akan bawak mak an abah dan sape je yg ade kat umah tuh kluar makan. tempat biasa yang selalu aku pergi dgn abah dan arwah mak adalah di Medan Ikan Bakar Umbai.... Gambar kat bawah nih adalah tahun yg last aku celebrate dgn arwah... sebulan pastu mak aku pergi dengan tenang tanpa sebarang pesan untuk suami, anak2, cucu2....................

*Baru sampai amek gambo dulu.....

*masa nih mak cakap"eeeiiii tudung masuk dalam sambal..." hehehe...
aku cakap "aik mak... tudung mak pon nak makan nasi lemak ke??...hahhaha"


Untuk tahun ni aku...... entahlaa... mmg terasa sgt2... x tau nk cakap camne perasaan nih skang... ______________________________________________________ ______________________________________________________
kosong............................................................................................................

Tapi aku tau dan aku sedar.. yang pergi tetap pergi.. aku harus meneruskan segala apa yang tinggal di dunia ini... cuma aku tiada penguat semangat lagi... InsyaAllah.. aku akan terus kuatkan semangat ini.. harus...pasti..walaupun terkadang bayang wajah arwah selalu terbayang dibenak aku.. mimpi saja yg boleh mengubat rasa rindu aku pada dia.

Terima Kaseh aku kepada my bro Abang Nam an Abang Mad dan juga makcik coz sudi seleberet beday semalam, terharu rasanya.. ilang sikit rasa sedey di hati nih.. Thank u so much abang2ku..
Ingatkan apasal.. bang mad cakap ada hal nak bincang.. so aku pon dr studio siap kije trus ar ke tempat yang telah ditetapkan.. di KFC Subang.. egege... tup tup... hah.. tu dia.. ade kek untk aku... Sayang abang2 semua.. i loooiiikkee....

Thanks pada yang wish kat FB .. SMS.. and MMS... thank u so much... aku sayang kamu semua.... sayang benar2 sayang aku dengan kamu semua.. aku betul hargainya... dari dalam hati.. (huh..touching...hehehe).....




uuuuuhhhh... dan untuk usia aku skrang.. aku akan melangkah untuk benda yang baru. aku akan melangkah setapak demi setapak walaupun dugaan datang bersilih ganti. Akan aku harung. Untuk Hari Lahir ini juga aku mendoakan bukan sahaja diri aku, malah keluarga aku, sahabat handai yang sentiasa menyokong aku semoga kalian semua mencapai kejayaan, kebahagian didunia dan juga akhirat .. InsyaALLAH.. Amin Ya Rabbal Alamin...

aku x dapat teruskan lagi........ Terima Kasih sahabat kerana masih bersama aku... Sayang kamu

Assalammualaikum..


Semalam pas maghrib aku dgn bebudak umah gi tgok "Adnan Sempit". Masalahnya dari 1st, 2nd and 3rd day kiteorg gi panggong sume penuh!!! PENUH Ya!!!! P.E.N.U.H!! Kiteorg ingat semalam jumaat da minggu kedua tayangan org da clear skit. Tapi sangkaan kami sungguh unsangkarebel... kiteorg smpai dlm kol 8:30pm beratur nye beratur... kak kol 9:30pm penoh. Kol 11:30 ada, tu pun sit depan sekali. Adeh!!!!! Kejang leher aku!!! ok laa... 11:30pm pon ok laa.. da sampai.. esok lusa da bz x dpt nak relax2. Dengan tekanan bekerja yg aku hadapai skang nih terus aku masok panggong.


Perrrggghhhhh tak rugi nengok... mmg citer die best of the kelakau leee...... hahahhaha... ini bukan cerita Mat Rempit.. ini cerita antara Dia dan aku.. ccceeeuuuwaaa.. peeuuuwwiiitt...wit..wit...
Part yang aku tunggu2 adalah part dimana (sape lelaki gemok dalam raja lawak yg nyanyi tuh...) aku tggu part dia nyanyi... sbb hahahhahaha.. dia akan nyanyi ikut tema perasaan adnan masa tuh. huuuuu..... cam mintak baling an selipar tol...


best ar.. aku rasa mmg Box Office laaaaa..konpem.. "ini renungan mata nih,... renungan mata ape bang???hahhaha... nih renungan yg skang nih... " antara dialog2 yg still lg aku hengat ar.

pakci...and all the pakcik2.. i dont want banana fruit twice.. hahhaha.. adeh!!!.... aku bg 4 bintang la tuh filem nih, sbb kelakau die mmg best.. mmg original.. cuma part "Aqiqah" tuh aku tak bape suke sgt ar.. sbb cam mempermainkan plak.. itu mmg aku tak setuju dalam citer nih.. yang laen ok... w/p bab bawak awek race tp teponggeng plak..adeh!!!

last dialog yg aku paling suke ialah "wa muke mmg nmpk ganaz babe.. mmg ganaz.. tp dalam hati wa ada taman"... hahhahaha.....

p/s : please support our industri filem deeeeee...

Assalamualaikum..

Tajuk entry kali nih memang menyentuh soal kehidupan. Tidak di nafikan terkadang manusia ini terlalu memilih darjat untuk berkawan. Kenapa? Tak cukupkah dengan hanya sekadar berkawan tanpa memandang apa yang kawan kamu ada. Tidak cukupkah dengan kejujuran di sulam dengan tawa gembira kawan sahaja? Tidak cukupkah? Dia tidak meminta lebih dari itu. Dia hanya ingin berkawan dan terus berkawan dan berkawan sehingga penghujung nafasnya tanpa disedari dia hanya pipIt sahaja.

Walaupun dia seperti pipit, tapi dia ada harga diri yang tinggi. Dia sedar dia tidak layak bersama enggang apatah lagi ingin memasuki halaman enggang itu pun dia berasa segan. Tapi tidak semua enggang yang begitu. Aku tahu tidak semua.

Bagi aku jika sekali dia sudah berkongsi, menyentuh kehidupan aku, dan pernah juga membuat aku gembira, sampai bila2 pun aku tidak akan tinggalkan dia. walaupun ada masa2 yang dia membuat aku berasa jauh, berasa tidak berguna, berasa aku begitu rendah tahapnya, tapi aku anggap itu semua cabaran utntuk aku memajukan lagi diri aku.

Aku tahu, aku hanya biasa-biasa sahaja. Tetapi harus di ingat, biasa2 aku hanya untuk sementara mungkin, tiada siapa yang boleh menjangkakan dirinya akan jadi yang terhebat. Aku berusaha ke arah itu. Mana tahu esok lusa aku akan melakar sejarah aku sendiri dan mungkin sejarah peradaban dunia.


Pernah aku berbicara dengan orang tua. "Tidak perlu kita mengikut orang.. yang penting kita dapat lihat dalam diri kita, dimana sebenarnya kita, di mana letaknya kita, tidak perlu membohongi diri apatah lagi orang lain semata2 ingin bermegah seperti enggang..."Kita cuma perlu berusaha untuk menjadi seperti enggang. Usaha.. ya usaha.. insyaAllah.. dengan adanya usaha dan keyakinan diri kita akan berjaya.

Lupakan kata2 dan perbuatan enggang yang boleh membuat engkau terluka. Jadikan ianya sebagai kata2 azimat supaya engkau lebih tabah untuk menjadi seseorang yang di segani.

Bagi aku, sesiapa yang pernah singgah dalam hidup aku, inilah aku.. terima kasih pada yang boleh menerima diri ini dengan seadanya tanpa segan dan malu untuk berjalan seiring dengan aku. Aku berjanji tibanya suatu hari nanti aku menjadi enggang, tak akan aku lupa sahabat semua.. tidak mungkin aku akan lupa semuanya.

Mulai dari saat ini aku akan mengatur segala-galanya agar berjalan dengan lancar. Aku tidak akan mensia-siakan masa dan peluang yang di berikan pada aku. Aku kena kuat hadapi semua cabaran dan rintangan. KEHIDUPAN memang sukar, tapi kita harus menempuhinya juga dengan berbekalkan kesabaran, keimanan, keikhlasan, kejujuran dan juga kerajinan yang di adun bersama. InsyaALLAH, moga hari kita yang mendatang ini akan lebih membuahkan kejayaan InsyaALLAH.. Amin.

p/s: Enggang.. pergilah kau mencari enggang yang lain, aku di sini berusaha utk menjadi enggang yang lebih hebat!

Assalamualaikum..

seperti yg telah sedia maklum ya.. sesi perjumpaa secara kecil-kecilan "x-cosmo" akan di adakan seperti berikut:

Tarikh: 30 Januari 2010
Masa : 12:00pm - 12:00am hahahahhaa (tuan rumah kalo nk bantah silakan..)
Tempat : Johor Bahru --> Rumah Faezah Ismail
No 0202 blok A,
Sri Akasia Apartment,
Taman Tampoi Indah,
81200 Johor Bahru.
Malaysia. (bukan beijing..)

Kehadiran anda amatlah di alu-alukan.. Kemunculan anda juga amat kami rindukan...serius ya saya menaip nih...

kat facebook pon saya da invite, kat blog pon saya da iklan kan... mesage pon saya da send.. jgn macam2 kata sy tak ajak eh.. mmg nak kene pukol.....

pada yang ingin hadir sila bg komen... sbb kak pijah nak masak... kang kalo tak cokop jgn marah event manager ya..nanti mak sentap noks hahhaha....

daaaaaaaannn.. kalo da dtg tu bwk la sekali buah tgn yee.. dan infom sekali bawak ape.. kang kok melak sume yg dtg bwk buah..hah dah sudah.. muke memasing cam sembab la plak mkn buah bnyk nau...

p/s: saya bwk kek secret recipe (seleberet beday i sekali ya...) ooo adiah ko bawak sekalik!! oooppssss.. mahap makcik melatah plak...

sekian terima kasih.... harap dtg...

Assalamualaikum...eemm..
Semalam aku gi tgok pilem "Duhai Si Pari2". Adoiiiyaaiii..sakit gak ar pewut nih melihatkan muke tongong si Q-Haidar. Memang dia berjaya membawa watak yang sesuai utk pilem nih.. aku bg 5 bintang tuk dia dgn watak die yg memang Ya Allah...hahahha kelakau leee...muke x leh handle..cam handle beskal pon ade... relax skit pale nih begelak tawa di dalam panggong ye tuan2 dan puan2.. ilang kekusutan di kepale nih..(sy tgh bnyk kije ye, sekian time kaseh)

Filem nih bnyk ar effect..nak2 plak 3D animation yang si pari (paribang--> sape yg tgok je tau paribang nih ape?? hahha) tgh kemas umah.. tp perasan gak ade skit kotor kat skrin, x pe mungkin touch up pokol 3 4 pagi mana la da nk perasan ye tak.. jalan cerita plak..bg aku.. aku mcm tertanya lpas nih ape.. pas nih ape.. aku tak leh nk agak..ok laaaa.. cuma dia x ade bab yang si shaadon al-shadan (Q-Haidar) nih menyulam cinta ngan pari nih.. kat situ ade nmpk skit cam tak kuat ar citer nih..kalo di masukkan elemen yang dieorg nih ada perasaan dan berkasih mungkin lagi best ar..


anyway.. sesape yg tak tgok lagi tgok ar..nak2 plak kepada yang tengah serabut otak... kalo korang tengok si Q-Haidar tu mmg macam ko nak sepak je die...hahahhaha.. geram tol aku tgok muka die dalam filem nih.. tak rugi kalo korang tgok citer nih.. aku jamin...


p/s : salah satu dialog harun salim bachik : "eh..tadik cakap nak ape eik?? nak kilat ke nak bawak kete sepantas kilat???" saaaazzzzzz.... hahhahahah..

Related Posts with Thumbnails

About this blog

Its About Me, Family, Freinds & Art...

Advertisement

There was an error in this gadget

ShoutBox

Followers

Thanx Babe

GengBlogger

Happy Meter

There was an error in this gadget

CounterAttack