Salam..
Eeemm... dalam minggu nih ade free skit masa, tgn aku pun gatal2 nk melukis vector.
Ini artwork terkini dr CreativeGenetic. Full Illustrator CS. Kalo nk d bandingkan dgn artwork sblom nih, yang ini lebih detail, tp tak la detail sgt.. sbb letih gak nak observe bebayang kat muka minah nih, an rambut die, kelabu gak ar mata nih dok tenung gambar nih lelama.
But hasil die aku puas hati la.. aku je la puas hati, korang aku tak tau ar..

Bila aku buat sesuatu artwork dan hasilnya dapat d lihat cenggini aku rasa cam puas.. puas sgt.. gembira pon ade.. eemm.. tgn nih plak rasa cam nak wat watercolour, da lama sgt tinggalkan.. rasa2 dalam cuti nih nanti nk adjust skit tgn nk wat artwork watercolour plak.. huhuhuhu..
Sape nak beli gambar nih boley bli aku tgh lelong... hahahha.. naseb le sapenye gambau nih! Ada sesape nk mengaku sapenye gambau nih??? ade ke??? eeemmm... takde nak lelong nih.. bidaan dr RM0.10 dlu ar.. hahhaha.. ade beraaaaniiiiii.... (Jual beli dalam Ringgit Malaysia ye Tuan2 dan Puan2)
Adios.. Sampai bejumpe lg.. daaaa..

Salam.. hai..
just nak share, ini lagu Nurul yang terbaru, best gak dngar,
sbb aku suke lagu yang rentak die cenggini wok.. huhuhu
dengar laa k.. tak rugi pon, bukannya kene bayar pon!
Tika Cinta
Ke mana perginya dirimu,
Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibirku tersenyum,
Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…
Kau hadir dalam hidupku,
Ceriakan hari-hariku,
Tanpamu semuanya suram tak bererti…
Curahkanlah keikhlasan,
Berikanlah kejujuran Dan aku akan setia kepadamu…
Beginikah rasanya tika ku jatuh cinta…
Dan ku sentiasa mendambamu….
Ke mana perginya dirimu,
Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibir ku tersenyum,
Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…
Cerah cahaya hidupku,
Sinari bayangan wajahmu,
Usahlah sesekali kau menduakan,
Manisnya kata-katamu,
Menjadi teman seharianku,
Biarlah ini menjadi selamanya…
Beginikah rasanya tika ku jatuh cinta…
Dan ku sentiasa mendambamu….
Ke mana perginya dirimu,
Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibir ku tersenyum,
Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…
Ku berjanji pada dirimu,
Takkan pernah tinggalkan,
Walau badai dan ribut pun melanda oooh…..
Ke mana perginya dirimu,
Bawalah aku kini bersamamu,
Jangan pernah mengabaikan ooh diriku…
Seringkali bibir ku tersenyum,
Jika kau mendapati oh hatiku,
Bahagianya hidupku denganmu…

Salam..


Adeh! membaca pada tajuk aku kali nih, RASUK!.. ada something yang jadik malm tadik kat sini.

Opis aku nih ada kolej, ada asrama kat sini.. meh .. jom aku citer..

Azeri : Ita! ada budak call kawan die kene rasuk..

Aku : Hah! apa! Kene Rasuk! Jeng jeng jeng jeng!!! trut tut tut tu tut.. adeh!

Sape yang kene..

Azeri : kat umah Anis(student), aku dengar tadik org menjerit kuat..

sebenarnya kiteorg kat opis dalam kol 11 malam camtuh.. well wat kije kaann..

Aku : Gulp! jom la tgok..

Wan : Nak ikut gak..

Asiah : Alaaaaa.. Asiah tinggal sowang2.. nak ikut gak ar..

Azeri : Aie..(Director).. kiteorg nak ke umah student nih, ada student kene rasuk
laa..

Aie : Hah! jom la aku ikut sekali...

kiteorg seramai 5 orang dah cam ghostbuster dah aku tgok hah..

sampai je kat umah student nih.. Ya Allah! terjerit-jerit bebudak nih.. bukan sowang tapi 2 org..

aje sudah! camne nak wat nih..

Aie, Azeri an aku pegang budak nama Anis nih,.. ade ke.. die gi tariknye tudung aku ko.. tecabut sume.. hahhaha.. takleh nak lepas plak tuh.. da togel dah pale aku koo.. hahhaa

pastu aku gi plak tgok lg sowang yang kene tuh.. ina nama die.. die dok dalam bilik..

benda yang ada kat dalam dieorg nih bergaduh sey.. ade sekali tuh si Anis nih telepas terus gi kat Ina die henyaknye budak tuh.. kiteorg pon ape lagi.. cepat2 la tarik dieorg leraikan.. die sama dia berebut badan kooo.. die kata budak ina nih hak die.. hak aku... aku cakap.. haktui ko laa..

Ade ke bende tu marah aku...

Rasuk 1 Ina : ko tepi la pempuan bodoh! dah la tak cantek.. muka buruk!

Ade ke die kata aku camtu kooo.. biadap...
aku balas la balik..

Eita : Ko tuh bukannye cantek pon..

Rasuk 1 Ina : eh! aku cantek laaa.. aku la paling cantek ko tau tak..

Eita : Ko kuar la .. jgn la kaco die..

Rasuk 1 Ina : Dia hak aku,.. die da janji dgn aku nak ikut aku.. aku suke die..

Eita : Hey! Bila masa plak die wat janji dgn ko.. janji die hanya dengan
ALLAH! ko kuar jgn ganggu die..! Ko kuar (masa nih aku da nak
besilat dah)

Rasuk 1 Ina : Aduh! sakit..

Eita : Tau sakit.. kalo ko sakit .. baik ko kuar skang.. ko kuar..

Rasuk 1 Ina : ye la.. ye la.. aku kuar..

tengok gaya cam die da kuar... aku pun bg la air.. basuh kat muka dia.. aku panggil nama die.. alih2 die senyum pastu , mengilai balik koooooo.. tak guneee... hahha die memainkan aku.. siot!

pastu mcm kedengaran org menyanyi kat luar.. dah sudah.. yg lagi sowang kene rasuk tuh die bantainye menyanyi plak...

Rasuk 2 Anis : A B C D E.... (Menyanyi lagu ABC hahhaha)

Rasuk 1 Ina : Hoi! pempuan bodoh! suara ko tu da la tak sedap... muka buruk..
nyanyi tak sdap..lain la aku... suara sedap.. cantek.. diamlah
pompuan bodoh! hahahhahahaha (die saling marah memarahi,
pastu gelak lagi..)

kejadian nih berlarutan sampai kol 1:30 pagi.. letih la la kami sume melayankan bende nih.. siap speaking2 tuh.. jap cakap cina.. jap lagi ade cakap cam idon pon ade.. kelakar pon ade layan dieorg nih...

kat umah tuh mmg da ramai ar jiran2 yg lain datang, siap polis pon dtg sbb kuat sgt dieorg nih jerit.. ye la takot la org keliling kan.. ingatkan ade kes ape ke.. tak pasal2 muke aku plak masuk muka depan Kosmo kooo.. hahhaha

masa tu staff2 yg lain dtg Gman dgn abg die, bang man an bang zam tuk melawat kawasan, nk tgok camne keadaan...

nampak gaya cam tak leh jalan Gman an abg die nih kenal sowang ustaz kat senawang nih, call berubat cara online lagi,.. yg bestnye pandai ko cakap kat tepon soh tukar2 simcard lagik.. hahha rupe2nye dieorg nih pun Hi-Tec gak..gamaknyee..

dengan kePOWERAN yang Ustaz nih ada, maka keluarlah mangkok2 jin nih dr badan anak2 ADAM tuh..

fuuuhhhhh....letih sey...tenaga dieorg tuh kuat betul.. susah nk lawan..

ada satu lagi situasi yang mana aku renjis dgn air tangkal la kat muka dia.. pastu..

Rasuk 1 Ina : Hey! pompuan bodoh.. yg ko simbah2 aku ni kenapa.. aku da
mandi ar..

Eita : ooo eh.. mandi r lagi skali... hahhaha

Rasuk 1 Ina : hahhahahahhaha (dia bantai gelak kan aku) hahahhaha

letih lee.. nih ari nih meeting pon aku ngantok lagi hah.. tapi smlmnye keadaan tu, nak kata seram pon tak.. tapi kelakar.. kelakar dgn kata2 yg kuar dr mulut jin2 tuh.. haha

tu la bebudak nih, org da pesan maghrib2.. memalam jgn kuar... tak paham2.. kan da ade benda tompang.. kok sopan santun gak takpe laa.. ini bley die kata muka aku tak cantek! hodoh! bodoh! cesss... tak guneeeeeee hahahhahha...

Pastu da ok da bebudak tuh... pastu tanye..

Rasuk 1 Ina : saya kenapa cik ita?

Eita : ooooooooo.. ko da cakap aku mcm2 bodohlah tak cantek laa..
lagi mau tanya "saya kenapa laaaa"... hahaha

Rasuk 1 Ina : sori cik ita.. saya tak tau apa jadi kat saya..

Eita : takpe.. awak tuh pon bukannye cantek mana poooonn... hahhaha

sebenarnya bnyk lg insiden2 yg kena rasuk mlm tadi.. tp da tak hengat.. sbb aku bantai gelak je.. hahha tak tahan dgn lawak2 jin nih.. hhaha

ok laa.. i nk sambung kije.. daaaa

Salam...
Selamat Berhujung Menggu ye sume..

Minggu nih aku tak dapat nak bergumbira sgt, ini adalah kerana aku kene siapkan tender tuk Kementerian Kesihatan Malaysia yang tak bape nak sehat skit.


Aduh! Fenin pale, pakar perubatan dapat cari di saat2 akhir..(akhirnya kini pasti..)muahahhaa.. apsal tetibe lagu anita sarawak masuk plak nh.. shuh shuh... sambung blik.. nak kene buat skrip, pastu nak kene develope storyboard lah plak nyeee... adeh! pecah pale mokcik camnih...

rabu da nak kene antar.. tangan da lenguh nk melukis nih.. mata da macam burung antu dah nih! tapi comel lagik ar aku .. tu mmg takleh di sangkal lagik..muahahhaha..

tak tido la 2 3 hari nih... Boss Minggu depan I cuti besalin eh.. hahaha..
nih still lagi melukis.. tapi bukan dgn tangan tuan2 dan puan.. tetapi dengan molot..hahha

aku da tak bedaya.. tolonggg.... wikit wikit... bertukar.. uuuuu anak ikan mak... hahha

dah seblom aku merepek.. aku nk sambung kije nih..walaupuuuuunnn hahahha...
*Nih gambar nih..bukan aku yg lukis.. Ahmad Albab yang lukis...

Salam..
Eemmm... entahla.. aku rasa dalam minggu nih aku sedih skit.
..satu .. sebab pemergian bonda tercinta, kalo sape baca entry aku sblom nih tau la kot.
..kedua.. sebab..satu citer ni,.. meh la aku bitau kat korang nih..

Aku: Salam boleh saya bercakap dengan En. H****z..

Dia : Saya bercakap..

Aku: Saya nak tanye mengenai status temuduga saya hari tuh.

(bulan doblas tahun lepas lagi aku da intebiu dgn dieorg nih. sbb akan ada second interbiu tuk aku. Dah bnyk kali call sampai la hari selasa ari tuh aku call balik tuk buat pengesahan. sebelum nih jawapan mereka canselor tak free, tak dapat date yg sesuai lagi.. bla bla dan bla)

Dia: Macam nih, ari tu kami da dapat date tapi ada interbiu tuk position yg lain plak, tuk position awak nih kami masih lagi cari date yg sesuai. InsyaALLAH mungkin dalam awal bulan depan (Jawapan yg sama aku terima sebelum nih)

sambung lagi nih.... Macam nih puan.. pihak kami pun sebenarnya ada 2 org staff kami yg da nak amek position nih. kami akan senarai pendekkan nanti calon2 yg interbiu ari tuh. jika puan tersenarai kami akan panggil dan antar surat laa....

Bagi aku laaaaa... kalo da die kata org dalam die pon nk jugak position nih, wat pe la yg ko bg harapan kat sume org yg dtg interbiu tuh.. Ko iklankan lagi kat sotkabar besau2 plak tuh 1 muka surat lebau plak tuh!

member aku cakap.. tu mmg prosuder kerajaan.. w/p da ada org dalam tuk position tu, kene juga di iklankan! adeh! camni rupenye org dalam kerajaan eik! bukannya nak nilai org dr segi kerja atau kredibiliti seseorg yg ingin diberikan tanggungjawab tuk melaksanakan kije mereka. Tapi janji ko ade org dalam atau sedara dalam sana.. konpem dapat cam !@#$%^&*()..... hah!!

Nih yg aku sedih sgt.. kalo aku tak dapat sbb aku besaing dgn yg lain2 tak pe la.. aku leh terima.. ni tidak.. "sbenarnya kami pon ade 2 org dalam kami yg nak position puan nih"! nih yg aku tak leh terima.. memang buat aku hiba la ko nih!

Aku interbiu kije nih masa arwah mak aku ada lagi, dengan niat ikhlas tuk menjaga mak abah at kampung, supaya aku dapat sama2 dgn mereka selagi ada hayat mereka... aku nak balas balik jasa mereka berdua membesarkan aku adik beradik..

Tapi...yelaaaaaa...kita merancang DIA yang menentukan yang selebihnya kita usaha. Yang itu aku mmg pegang dr start aku berdiri sendiri.

Tapi aku sedih laaa..cam dieorg nih memberi harapan kat org.. tp sbenarnya.."ko memang tak dapat pon!"...rasa cam nak bertukar jadik ijau badan aku nih..

ingatkan ade la rezeki aku nak balik semula kat tempat kelahiran aku, tuk berbakti kat negeri aku sdri dan secara tak langsung menjaga ABAH.. dia je yg aku ada skang nih.. tapi takde ruang tuk aku buat semua tu masa nih tuk menjaga die..

Aku sedih laaa...aaarrrggghhhh..... sedih campur marah skit jee..

Takpe laa.. mungkin Allah tak bg aku rezeki kat tempat tuh.. apa yang DIA bg pada aku semuanya bersebab.. Allah tak bg sesuatu kepada hambanya tanpa sebab.. tu je yg aku pegang, sbb DIA lagi maha mengetahui apa yang terbaik tuk setiap hambanya..

Aku try lagi cari mana2 position yang sesuai tuk aku di negeri kelahiran aku, mana tau ade rezeki plak kat tempat lain ke.. sape tau kan.. yang penting kita ada usaha..

Salam... Hari ni genap 100 hari pemergian bonda tersayang. Hanya doa yang dapat anakanda kirimkan untuk bonda di alam sana. Semoga roh bonda di cucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang yang beriman .. InsyaALLAH Bonda.. Amin..

Anakanda saja menyelak kalendar di rumah kita.. anakanda melihat helaian yang telah di tanda.. anakanda amati betul2 tulisan tersebut. Tak lain tak bukan, itu tulisan ayahanda. Tulisan suami Bonda yang begitu terasa sunyi sekali semenjak pemergian Bonda. Di situ tertera tulisan tangan Ayahanda "Seratus hari...isteriku.." Berjurai airmataku tanpa tidak dapat aku tahan lagi... YA Allah berilah hambamu ini kekuatan Ya Allah..dan juga seluruh keluargaku terutama Abah Ya Allah.. Tabahkanlah hati kami untuk meneruskan kehidupan tanpa insan yang bergelar Ibu Ya Allah! Sesungguhnya aku tidak berdaya sebenarnya!!!...
Selang 2 minggu pemergian Bonda, Anakanda demam.. biasanya Anakanda demam biasa, gi klinik injit makan ubat kebiasaanya anak bonda nih akan elok seperti sediakala. Tapi kali ni demam anakanda tak beransur pulih sampaikan anakanda ditahan wad sementara selama 5jam. 2 botol air dimasukkan pada badan anak bonda nih. 5 jam anakanda rasa bagaikan 5 hari.. Berjurai2 airmata anakanda teringatkan bonda. Kalo bonda masih ada lagi mungkin bonda ada di sisi anaknada masa tuh, tapiiii....bonda da tak ada.. bukan saje di sisi anakanda tapi di dunia ini. Ya Allah! masa ni anakanda menangis sampaikan nurse di situ menanyakan anakanda.. sakit ke dik?? sakit sgt ke?? Anak bonda hanya mampu menggelengkan kepale sahaja tanpa bersuara... Tapi sume tuh anakanda hadapai w/p seorang diri.. anakanda cuba tabahkan hati anakanda untuk harungi semua nih.. dalam keadaan sedemikian ni..
Semalam anakanda masih lagi di rumah kita, tetapi hari ini anakanda tidak dapat pergi ke pusara bonda kerana anakanda perlu bertugas semula di pejabat.
Hanya doa yang anakanda dapat berikan tuk bonda di sana..
Al-Fatihah buat Bonda Tercinta Fatimah bt. Hj. Jantan Semoga roh bonda mendapat khusnul khatimah dan ditempatkan bersama2 para alim ulamak, syuhadak , Amin Amin Ya Rabbal Alamin.
02September1942 – 28Februari2009(bersamaan 3 Rabiulawal 1403)

Related Posts with Thumbnails

About this blog

Its About Me, Family, Freinds & Art...

Advertisement

There was an error in this gadget

ShoutBox

Followers

Thanx Babe

GengBlogger

Happy Meter

There was an error in this gadget

CounterAttack