Bismilahirrahmanirahim.. Assalamualaikum..
Lagu ini ditujukan kepada sesiapa yang menyambut Hari Lahir pada bulan ni..
Selamat Hari Lahir.. Moga di panjangkan umur dan di murahkan rezeki..
dan berkekalan jodoh hendaknya... dan dilindungi olehNYA..
Amin....

Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Chorus
Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita ‘kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu

Salam.. da lama rasanya tak updat blog nih.. sebok berkerja lah katakan...
sebok dgn kije opis dan kije freelance.. Alhamdulillah murah rezeki ujung tahun nih...
okeyy.. nak citer pasal opis aku main paintball..

23-24 Nov ari tuh PROLINTAS invited comp. aku tuk join paintball tournament anjuran dieorg.
nak tak nak kene la masuk gak sbb client besauuuuuuu.... Jom berperang...
aku dengan rasa seriau terpaksa la beranikan diri join la gak..
nak wat camne syarat die kene ade perempuan sorang kene masuk..
yang available kat opis tuh aku je sowang.. redah je laaa.. KAMIKAZIEEEE!!! hahaha


TEAM ICSB BRAVO!!!

kiteorg pon 1st time main, bukannye penah pegang pon senapang tuh. Tapi kiteorg wat research kat Youtube dulu sblom berperang. kira dalam opis mana yg ade almari tuh sume kiteorg main nyorok2 cam nak berperang. minggu tuh opis cam medan perang gak laa... hahhaa seb baik masa tuh aku tak tetembak kan boss. kalo tak.... heeemmm..


SERAAANNGGGG!!! Ngeeeee...

kiteorg pon refere cakap START!! mencecet la lari... sambil lari sambil tembak sambil tgok refere.. larriiiiiiiii...... Allah hu Akbar.... jangan la kene tembak... opocot!!!!...
Peng Peng!!! sshhuuuiiiihhh kebabooomm!! Ngeeeee...
Pergghhhh.. bestnye mengendap aku tuh.. penuh dgn aksi dalam drama gerak khas.. gerak gerak gerak khass... hehehe.. bergerak wahai demi untuk negara... kuikuikui.. janji tembak.. aku tembak ke mana pon haraaammm aku tak tahu.. janji tembak... kene tak kene blakng kiree.


Opocot!! jap jap.. Nak nyorok jap! Ngeeeee...
Hebat tak hebat la gak kiteorg.. masuk tuk final la keesokan harinya... w/p menembak cam penembak berani mati kooooo....


Adehlaaaaaa....

Ini lah die kesan dari tembakan pihak musuh, dimana 6 peluru telah hinggap ke badan ku...
1 di lengan sehingga terbit darah..huhu pedih...
2 di kiri kanan punggung ( sesuke ati je attack kat bhgn tu )
1 di keting
2 lagi dibetis ku.....
Apa2 pun kiteorg ENJOOOYYY!!! minggu tuh.. renggang skit pale nih.. ilang ingatan pasal kije jap... Sooooo jika ade sesape yg nak ajak kiteorg beradu menembak silakan menjemput kami.. kami suke nauuuu leee....

Salam..


Hai.. minggu lepas aku sebok skit. Ada buat recording tuk Koswer OKU yang nak kene deliver pas raya. Kalo tak siap sblom raya.. maka dengan ini tak raya le aku.
Dalam kol 5 terus gerak ke Bonang Studio milik Ash Bau yang terletak di Bangi.
Dalam kol 5 lebey baru masuk studio. Abes dalam kol 11 lebey malam...
Tak larat nak abeskan jadi sambung ke esokan arinya dalam kol 2 plak...
Yang penat mesti la VO talent yang telah aku audition ari tuh hahaha.. naseb la ye dek..


Mekasey di ucapkan pada Fia, Shahnaz, Yusof, Atiqah dan Azizah kerana sudi men"SUMBANG"kan sore korang dalam koswer nih.

hehehehe... Mekasey bebanyak.. sian korang sampai kering tekak..
hahahahaaa..


Aku hargai pertolongan korang dengan memahami konsep ulang dan baca.. hahaha.. lontaran sore korang memang ade.. cuma kalo masuk AF aku rasa minggu pertama for sure heret bag dah..hahhahaa...


Sekali lagi setinggi-tinggi terima kasih yang tak terhingga.. payment mintak an BOSS!

video

hhaaaaaahahahhaa... kelakau leee.....

Sahabat adalah definisi yang terlalu berat dan hebat


Kawan... bila rasa ingin menangis
hubungilah aku
bukan aku nak suruh kau berhenti menangis
tapi mungkin aku boleh menangis dengan kau
tapi tak leh ramai sangat
nanti habih air mata aku
Kawan...
jika terasa tiba2 nak melarikan diri
jauh dari masalah
hubungilah aku
aku takkan suruh kau berhenti
mungkin aku akan berlari bersama kau
agar masalah kau boleh selesai
cuma jangan terlalu laju
aku tak larat nak kejar
kaki aku pendek


Kawan..
jika kau kecewa keluargamu tak bahagia
beritahulah aku
aku takkan buat kau benci kepada ibu bapa kau
tapi…terimalah segala ketentuan Allah...

Kawan
jika kau kecewa dengan hubungan kawan kau tu satu hari nanti
ceritalah pada aku
aku takkan sebut nama perempuan/lelaki itu...
tetapi…cubalah jadi lelaki/wanita yang lebih soleh/solehah.


..Tetapi kawan
jika suatu hari aku berdiam diri
aku tidak membalas message kau
aku tidak angkat panggilan dari kau
hubungilah aku segera
sebab waktu itu aku.....
ermmm...aku perlukan kau
atau aku sudah tiada lagi di dunia ini...

Terima kasih sahabat,

Salam..

Eeemmmm... masa program 2 minggu di Melaka, aku berkesempatan tuk ke Karnival OKU peringkat Negeri Melaka. PDK dari Johor dan Negeri Sembilan turut bersama menjayakan Karnival ini.
Seronok tengok gelagat mereka nih. Yang comel pon ade. Pelbagai acara telah di aturkan tuk mereka. Ada pakaian beragam, tarian, nyanyian dam macam-macam lagi la.
Esok nya plak ada acara sukan tuk mereka. aku letih gelakan gelagat dieorg nih .. macam-macam aksi mereka buat. Adeh!Tapi yang pasti.. mereka juga perlukan hiburan cam kita nih. Dia orang pon ada perasaan untuk nak "Enjooooyyy" jadi inilah masanya..

Ari tu aku ada program kat Melaka 2 minggu setengah.

Eemm... tetiba member aku plak ajak bawak dia gi jenjalan naik Kapal Cruise waktu malam.

Rasa cam romantik la plak hahahha... seb baik 3 org .. kalo 2 orang rasa-rasanya cam da bleh jatuh cinta la plak..
Banyak da berubah kat Melaka nih, makin lama makin chantek. Waktu malam naik kapal cruise ni cantek tul permandangan dia.. cam kartun. Rasa cam at Disneyland hahhaa.. tapi Melakaland laa..

Perjalanan memakan masa selama 45 minit, dari taman rempah sehinggalah ke Muara Selat Melaka dan patah balik ke taman rempah.

Malam tuh kiri kanan tebing tuh ade orang buat persembahan. ada nyanyian dan tarian. Kira cam pelancong dari luar negeri, pada hal orang melaka gak. Terhibur la kiteorg kat dalam bot tuh.

Apa-apa hal pon nak bitau .. Marilah melawat Melaka! Syooookkk ooooooooooo....

Salam sume.....

Lama tak meng'hupdet' blog nih.. sebok skit an kije.
Eeemmmm... Aritu company ada buat pertandingan bowling antara staff.
Cam biasa la cabutan utk group.. kita tengok sape yang kena.
Aku plak cabut nye cabut tersatu Team la an BOSS.. huhuu
seb baik BOSS aku hebat hehhehe.. hebat la gak dari 'zamizan'.. haha
Zamzuri ada bela hantu raya la aku rasa... sebab bola dia cam slow nauuu..
tapi leh strike... tu yg kiteorg pelik..
Tapi takpe kita tunggu minggu depan 13 Aug 08.. jam 8:30 mlm, bertempat di Ampang Bowl.
Tournament Bowling ICSB dengan Student Kolej INTIM...
Hah! Zamzuri ko jgn lupa bawak hantu raya tauuu.. tapi kalo ko team aku laa...
kalo ko bukan team aku tak yah ar bawak.. hahahha

Semalam aku an bebudak opis stayback kat opis. masa sampai2 je tengok baju memasing cam trafic light nye kaler.
kiteorg pon terus memposingkan dri di opis. apalagii mari membuat aksi... klik klik klik...
::Ini dia gambor baju traffic_light::

Kiteorang kene siapkan CD Interactive untuk bebudak OKU (PDKNet). Mencabar jugak le nak wat projek nih. sebab kene kenal dgn bebudak yang pelbagai OKU. Sakit pale pon ade.
Dalam pada yang sama kena jugak siapkan SCORM. Sesape yang buat koswer tuk BTP tahu la kot pasal mende nih. Sumenye nak kena disiapkan by penghujung bulan nih. hehehehehehe..

Salam semua..
Ini dia gambar terbaru baby kak i-shah.


Okey.. Atas persetujuan semua.. adalah dengan ini X-Cosmo akan membuat perjumpaan semula pada bulan 6 seperti yang di war-warkan sebelum ini.

Untuk memudahkan pihak penganjur (Wan Tut), dengan ini diminta anda semua membuat satu tarikh yang dirasakan sesuai untuk semua menghadiri perjumpaan ini.

Tarikh dan tempat yang sedang dicadangkan seperti berikut:

Tempat : m-suite hotel JB (dinner)
Tarikh : 21 Jun 2008
Hari : Sabtu
Harga : RM 50 (1 person)
____________________________________________________________
MBB Acc : 151016989664 (Normaiza Abd. Rahim)
Sila sms masa dan tarikh anda 'bank in' duit di talian : 019 - 7166 071 (Normaiza Abd. Rahim)
_____________________________________________________________
Tarikh akhir untuk "bank in" duit pada 21 May 2008
Kepada sesiapa yang tidak 'bank in' duit selepas tarikh diatas,
anda dianggap tidak akan hadir pada majlis tersebut.
(ini adalah untuk memudahkan pembayaran deposit tempahan tempat di buat dengan lebih awal)
Sebarang kesulitan amat di kesali.
Jika ada sebarang kemusykilan sila berikan comment anda k atau contact Wan Melis (Wan T*t) k.
Adalah dengan ini diharap pihak tuan2 dan puan2 dapat memberikan idea tempat atau masa yang sesuai untuk memudahkan kita semua memporak perandakan lagi keadaan yang sedia ada.

Amad: Buat la kat Singgah selalu ke uollsss.. senang... hotel protokol sangat.
Apa! Hari Ahad .. konpem tak dapat... (try laaaa yang..huhuu errkkk) hahaha yang nih aku menambah
jee...

Lia : Ita .. buat la hari sabtu.. sbb lia dok jauh.. kalo hari sabtu dapat la lia dtg.
Lia nak sgt datang.. buat hari sabtu eh.. pleeasseeee...

Ewa : eemm... nanti ita inform la bila k.. set tarikh die k, kita try datang..

Mai : Tak kesah wat kat mana2 pon janji jumpe.. kalo kat singgah selalu tuh ade tempat bebudak main. nanti
baling je anak kat situ.. ( hahhhh kooooo...)

Kak Ecah : trut trut trut trut.... (dia tak angkat daaaaa....)

Aniza_s : u decide la nyah! I tak kesah....

Yang lain wantut contact..hehehe...
Bagi la cadangan k.. untuk memudahkan sume..

Salam pada sume..
Ini dia intipati dari perjumpaan together-gether X-Cosmo di The Curve Damansara.
Amek jiehah kat umah dia dalam jam 4:15 camtuh.
Pastu call Aput nak amek dia kat Stesen LRT Kelana Jaya.

Yang kiteorg nih plak dah terlepas Kelana Jaya. Suruh Aput ke depan sikit.

Last2 Aput kedepan banyak sangat.
Pastu soh la die tggu kat Giant Kelana Jaya.

Yang bestnye.. call lagi sekali Aput ini jawapan dia..

"Eh! Ita..aku mcm da nampak The Curve laaa...Giant aku tak nampak"hahahahaha

Adeh! Kiteorg Patah balik ke the Curve.
Pastu Aput kata dia tggu kat kedai2 nih hah! ok lah.
Aku soh jiehah call Aput. Ghupe2 nye die pegang je tepon aku tuh. hahahha

Last sekali call Aput ini jawapan dia "Ita! napa ko laju.. aku nampak kete ko terus kejar"

Alamak Aput da ade kat belakang rupenye. hahaha.. sori la Put.

Cam FI Aput kejar aku hahahahha..


Pas da sampai.. tunggu la Amad, Iza an Niza plak kat McD.

Dekat la 1 Jam lebey tunggu dieorg nih, tuh lom campur lagi dengan jam tangan Jiehah an Aput.

Anak Aput pon da Abes Xplore kedai2 kat dalam the Curve tuh.

Aku tggu dieorg nih sampai satu tahap bleh wat part time la kat McD tuh...

Akhirnya sampai gak dieorg. Apa lagi bising ar sekejap.

Niza an Yayadan serba Itam, Amad dengan Mata yang kene T****L,

an Iza yang sentiasa menggerakkan bahu bila gelak. hahhaa
Kiteorg pun beralih lah tempat. Mencari tempat yg dirasakan sesuai untuk
membuat bising. Satu2 kedai kiteorg gi, last2 Kenny Rogers sajaaaaa....
Order sajaaa....
Pastu start la bergossip uolsss..... ssyyyyyyyyyyyy
sok sek sok sek...bla bla..piang..pang..sok sek..

Dalam kol 9 lebey baru gerak bali ke umah masing2.


Nak di jadikan citer. Aniza tidak menaiki kereta dgn Amad yang sepatutnya dia naik.

Tapiiiiiiiiiiiiiiii... dia naik kete aku JHS 7423.

Nak tau kenapa???? HAHAHAHAHAHA...

Lepas tuh aku trunkan jiehah an aniza di umah jiehah, daaaaannnn mereka menaiki pula

MyVito jiehah. Tak tahu la aku mana die 2 org pegi.
Dia tak tau aku bentikan kete tepi, tahan Teksi dan ikut dieorg.. oooooooooooooo
rupenye ko gi buat MASTER lain eh Aniza_s... oooooooooooooooooo

Sume gi tanya die.. mana die pegi... hahahahhaha

Salam..


Pada sume warga cosmo dan x-cosmo JB.
Perjumpaan sesi bergosip setelah bertahun-tahun tak bergosip akan diadakan.

Bertempat : seksyen 7 shah alam (wan dtg amek niza, sbb sumenye tak tau jalan kat KL termasuklah
akak yang menaip nih)

Masa : Lepas niza abes kelas MASTER nye kat UiTM shah Alam.

Tarikh : 12 April 2008 (bersamaan dgn Hari Lahir Aput) akak tak kesah... janji Secret Recipe Uolsss...

Pakaian: Sopan (Amaran tuk niza, jgn to seksi k, kang terkehel lagi buku lali)

Sume di jemput hadir... sume2 sekali...

Related Posts with Thumbnails

About this blog

Its About Me, Family, Freinds & Art...

Advertisement

There was an error in this gadget

ShoutBox

Followers

Thanx Babe

GengBlogger

Happy Meter

There was an error in this gadget

CounterAttack