Karya terbaru dari Melly. Kebanyakkan karya dari beliau begitu puitis. aku senang dengan lirik dan melodi dari Melly. lagu ni juga adalah lagu tema untuk Filem "Ketika Cinta Bertasbih". tak tau lagi bila filem nih akan ade kat Malaysia. kalau nak dibandingkan karya Malaysia dan karya Indonesia, aku lagi suke tengok karya2 dari Indonesia. Ada kelainan. dan dari segi sinematografi juga menarik.

bukan nak kata Malaysia tak best, Malaysia juga hebat.. tapi dari segi jiwa.. aku lebih tersentuh dgn karya dr negara jran kita nih. Aku pun baru berjinak2 dengan industri nih, masih bertatih lagi.. baru belajar.. mana tau mungkin aku akan jadi "seseorang" dalam industri nih InsyaALLAH.

fokus aku skang adalah kerja aku, aku nak develope much more better then before. I hope i will success. Muncul 2010 nih aku da merancang untuk buat sesuatu.untuk diri aku untuk masa depan. aku kena gigih berusaha, penat memang ar, sape yang berjaya dengan senang dalam dunia nih kan? ill try my best ..Today, im just an individual. Tomorrow, i could create history..who knows right..muahahahha... Amiiiiiiinn..

video

Bertuturlah cinta mengucap satu nama Seindah goresan sabda-Mu dalam kitabku Cinta yang bertasbih mengutus hati ini Ku sandarkan hidup dan matiku pada-Mu Bisikkan doaku dalam butiran tasbihKu panjatkan pintaku pada Maha Cinta Sudah diubun-ubun cinta mengusik rasa Tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang Sujud syukur pada-Mu atas segala Cinta...Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta Ketika cinta bertasbih

23 September 2009
Gerak dari umah Lina dalam jam 830am camtu. Kami terus gerak ke Batu Kikir. Aku memang tak penah ke sana, ye lah..nak kesana nak kikir batu la plak..hahhaha..


kami pon sampai ke destinasi yang di tuju. mak aih jauh la gak. lom penah lagi kaki ni sampai ke situ. best gak tgok kampung orang, tapi yang tak besh takdak line koooooo... solok tol kampungnye...


dalam satu hari tuh 7 buah rumah settle kiteorg redah, perut tak tau la nak cakap camne, rasa cam ketat semacam je. rasa cam nak meletop pon ade gak.


nak jadikan citer, masa perjalanan nak gerak ke rumah ke tiga, rumah arwah nenek lina, rumah adik beradik abah lina (kalo tak silap). masa nak gerak tuh, ye laaaaa jalan kampung cam one way, sempit. aku ni plak baik hati nau nak bagi la kete avanza lalu, aku ke tepi le.. tak tau plak avanza tuh nk gak bagi aku lalu. pastu aku tak nampak la ade kucing kat depan tuh, Nurul pun jerit ade kucing, aku pun try la elak.. tak tau ar kene ke tak kucing tuh.. nurul pusing belakang die kata kaki kucing tuh cam kene skit kot. aku pon serba salah..


benti je kat destinasi seterusnya, Umi pon terus cakap an aku.. kak ita.. kak ita da langgar la kucing tadik!!! Adoiyaiiii... Menangis Umi tengok kucing tuh.. adoiyaiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!! serba salah terus menyelubungi diri ini. seumur hidup, aku drift sekalipun belum penah aku langgar binatang bernyawa koooooooo... adeh!


masa tuh da tak cam best da rasa, pastu aku langgar tunggul kayu. scratch gak ar bumper depan. sab baek skit je scratch kat bahagian bawah. huh! kucing kucing nape la aku yang kene langgar ko.. kenape tak ko gi beraye umah jiran sebelah ke hape ke.. kan da kecepek.. sampai skang rasa cam besalah lagik kooooooooo......

Eeeemmm...

Mama Lina : Meh la ikut makcik malam kang dengan esok beraya.. tido umah..
cakap an abah eh..

Aku : eeeerrrrk…. Ita tak bawak baju la makcik..

Mama Lina : alaaaaa baju lina ada.. baju makcik pon ade..

Aku : huhuhu.. baju lina ropol2.. baju makcik lagi laa... uhuhuu tak nak

tak nak..

Mama Lina : kalo tak pon gi balik umah amek baju..

Aku : baek...

Aku dengan Lina on the way balik umah jap packing barang. Sampai umah kak nora tengah menyapu.

Aku : Assalamualaikum…

Kak Nora : Waalaikumussalam.. masuk.. masuk laa.. akak tgh menyapu jap..

duduk dulu..

Lina : okey….

Aku : Bang nam.. ni Lina..

Bang Nam : Ooooowww......

Background music : jeng jeng jeng jeengggg....

Lina : hai bang, thanks bagi pinjam buku ari tuh.. (ayat canteeekkkk…

hahha)

Aku sebok tgh pack bebaju sume dan bitau bang nam aku tido umah Lina..
Dieorg rancak berbual… dah siap packing aku pun mencelah…


Aku : joooommm.. da siap dah…

Lina : ok...

Aku salam kak nora an bang nam..
Pastu nak tahu tak??????? Dalam kete baru si Lina nih pasan yang satu dr butang baju di bahagian atas tak kenakan.......bahagian atas yang membawa ke tengah ye tuan2 dan puan2.........Adoooiiiyaaiiii... aku pon tak tau ar .. bang nam pasan ke tak...hahahahahhahahahaha aje sudah... dah la tu..lama plak die beborak an bang nam.. hahahahahha... nak wat camne da rezeki...hahahahhaha....

21 September 2009
2 Syawal 1430
Lokasi : Masjid Kampung Sempang Kerayong


Pada awal jam 10:00 pagi....aku dan adik beradik beserta anak buah sudah bersedia bersimpuh di ruang berhadapan mimbar masjid. Selang beberapa minit terdengar sayu.. aku terima nikahnya Kamar binti..................... sah sah sah.. Amin...
Aku bercucuran airmata tanpa henti... dengan ini maka sahlah aku sudah mempunyai Ibu Tiri...huh! Wajah mak pantas berlegar di benak fikiran setiap dari anak2nya.. kami beredar keluar dari masjid dengan tidak tertahan sebaknye..

Ya Allah.. terlalu sukar untuk kami hadapi dugaan yang Kau berikan ini. Ya Allah Ya Tuhanku, bukan kami tidak boleh menerima semua ini, bukan kami tidak redha dengan ketentuanMu ini..tapi...hati kami..hati kami Ya Allah masih lagi merindui arwah.. baru 6 bulan mak pergi...

Betul kata orang..biarlah..biarkan abah bahagia..abah sunyi sorang2.. ya kami akur.. semua kami relakan..kehendak abah semua kami turutkan..untuk Abah.. kami sayang Abah..

20 September 2009
1 Syawal 1430
Rumah


Seorang demi seorang anak bersalam meminta ampun dan maaf pada abah. Giliran aku pula tiba... aku salam erat2 tangan abah, bagai tidak mahu lepaskan, sebab lepas nih aku da tak dapat nak basuh baju..jaga makan minum abah sebagaimana yang aku lakukan sebelum ini apabila aku balik bercuti.

Sambil aku mencium pipi insan yang aku paling sayang di dunia ini, aku membisikkan ke telinga abah... ”ita sayang Abah..sayang sangat...”.. abah menitiskan airmata..abang2 .. kakak menahan sebak didada. Abah meluahkan rasa pada semua sambil masih lagi menggenggam erat dan memeluk aku.. ”abah akan tetap sayang anak2 abah.. dan abah akan tetap ingatkan arwah mak kau kerana dialah insan yang paling abah sayang.

Abah kawin bukan sebab abah lupakan mak kau, Cuma abah rasa sunyi bila sorang2 kat rumah nih. Setidak2nya bila abah kawin ada orang untuk jaga abah, berbual dengan abah. Abah takkan lupakan anak2 abah, jangan kamu semua risau...” Aku masih lagi di pelukan abah dengan teresak2.. Ita minta maaf Abah.. abah menyambung lagi bicara..”Cuma satu je abah minta pada anak2 abah.. tolong lah hormat makcik kamu seperti mana kamu hormatkan abah.. itu je pinta abah..” Dengan nada tersekat2 aku menjawab ”..InsyaALLAH Abah...”

Bukan sesuatu yang mudah untuk kami hadapai semua ini.. Kami berdoa moga Allah SWT memberikan kebahagian kepada kami sekeluarga walaupun berbagai cerita yang kuran enak di dengar. InsyaALLAH..kami adik beradik cuba sedaya upaya menerima sesuatu yang baru dalam keluarga kami.bagi aku semua ini ketentuan, aku hanya mendoakan yang terbaik untuk kami sekeluarga. Segala2nya sudah tersurat, aku redha. Sebagai anak aku harus hormat abah dan juga teman yang baru menghuni hati abah yang sunyi. Ita anak abah sentiasa mendoakan yang terbaik untuk abah. Hanya abah sahaja yang tinggal untuk kami.... T_T

Related Posts with Thumbnails

About this blog

Its About Me, Family, Freinds & Art...

Advertisement

There was an error in this gadget

ShoutBox

Followers

Thanx Babe

GengBlogger

Happy Meter

There was an error in this gadget

CounterAttack