Salam..
Eemmm... entahla.. aku rasa dalam minggu nih aku sedih skit.
..satu .. sebab pemergian bonda tercinta, kalo sape baca entry aku sblom nih tau la kot.
..kedua.. sebab..satu citer ni,.. meh la aku bitau kat korang nih..

Aku: Salam boleh saya bercakap dengan En. H****z..

Dia : Saya bercakap..

Aku: Saya nak tanye mengenai status temuduga saya hari tuh.

(bulan doblas tahun lepas lagi aku da intebiu dgn dieorg nih. sbb akan ada second interbiu tuk aku. Dah bnyk kali call sampai la hari selasa ari tuh aku call balik tuk buat pengesahan. sebelum nih jawapan mereka canselor tak free, tak dapat date yg sesuai lagi.. bla bla dan bla)

Dia: Macam nih, ari tu kami da dapat date tapi ada interbiu tuk position yg lain plak, tuk position awak nih kami masih lagi cari date yg sesuai. InsyaALLAH mungkin dalam awal bulan depan (Jawapan yg sama aku terima sebelum nih)

sambung lagi nih.... Macam nih puan.. pihak kami pun sebenarnya ada 2 org staff kami yg da nak amek position nih. kami akan senarai pendekkan nanti calon2 yg interbiu ari tuh. jika puan tersenarai kami akan panggil dan antar surat laa....

Bagi aku laaaaa... kalo da die kata org dalam die pon nk jugak position nih, wat pe la yg ko bg harapan kat sume org yg dtg interbiu tuh.. Ko iklankan lagi kat sotkabar besau2 plak tuh 1 muka surat lebau plak tuh!

member aku cakap.. tu mmg prosuder kerajaan.. w/p da ada org dalam tuk position tu, kene juga di iklankan! adeh! camni rupenye org dalam kerajaan eik! bukannya nak nilai org dr segi kerja atau kredibiliti seseorg yg ingin diberikan tanggungjawab tuk melaksanakan kije mereka. Tapi janji ko ade org dalam atau sedara dalam sana.. konpem dapat cam !@#$%^&*()..... hah!!

Nih yg aku sedih sgt.. kalo aku tak dapat sbb aku besaing dgn yg lain2 tak pe la.. aku leh terima.. ni tidak.. "sbenarnya kami pon ade 2 org dalam kami yg nak position puan nih"! nih yg aku tak leh terima.. memang buat aku hiba la ko nih!

Aku interbiu kije nih masa arwah mak aku ada lagi, dengan niat ikhlas tuk menjaga mak abah at kampung, supaya aku dapat sama2 dgn mereka selagi ada hayat mereka... aku nak balas balik jasa mereka berdua membesarkan aku adik beradik..

Tapi...yelaaaaaa...kita merancang DIA yang menentukan yang selebihnya kita usaha. Yang itu aku mmg pegang dr start aku berdiri sendiri.

Tapi aku sedih laaa..cam dieorg nih memberi harapan kat org.. tp sbenarnya.."ko memang tak dapat pon!"...rasa cam nak bertukar jadik ijau badan aku nih..

ingatkan ade la rezeki aku nak balik semula kat tempat kelahiran aku, tuk berbakti kat negeri aku sdri dan secara tak langsung menjaga ABAH.. dia je yg aku ada skang nih.. tapi takde ruang tuk aku buat semua tu masa nih tuk menjaga die..

Aku sedih laaa...aaarrrggghhhh..... sedih campur marah skit jee..

Takpe laa.. mungkin Allah tak bg aku rezeki kat tempat tuh.. apa yang DIA bg pada aku semuanya bersebab.. Allah tak bg sesuatu kepada hambanya tanpa sebab.. tu je yg aku pegang, sbb DIA lagi maha mengetahui apa yang terbaik tuk setiap hambanya..

Aku try lagi cari mana2 position yang sesuai tuk aku di negeri kelahiran aku, mana tau ade rezeki plak kat tempat lain ke.. sape tau kan.. yang penting kita ada usaha..

7 comments:

sabar ye eita..cheer up girl..

kakak....lisa rasa..apa yang akak dah berpegang tu mmg betull...ALLAH swt lebih mengetahui apa yang terbaik untuk akakk....ALLAH swt dah 'set-up' dah tu...yang baik2 untuk akakk.......ok?chill up kak...lebiuuu soo much!

BB : Thanks kak BB.. ni tgh sabar nih.. kalo tak sabo maunye masuk sotkabo kosmo muka depan.. 1 page lebau..hahhaha

Lisa: thanks lisa.. InsyaALLAH.. janji kita jujur dan ikhlas dan tau ape yg kita nak dalam idop ye tak?? Lebiuu tooo laaaaah.. hahahha...

ita..sabo byk2 maybe lum rezeki ita kat tmpt tu..n pasti der rezeki tempat lain yang terbaik tuk Ita..InsyaAllah..hanya Allah jer mengetahui segalanya

InsyaALLAH lea.. thanks lea..

well kawan ku..
inilah KERAJAAN MALAYSIA..
hahahaha...br tau ke?

aku pun sama : well uols pon sama ka?? da lama tau.. tp saje wat2 tak tau.. tp bile da kene kat muke sdrik.. baru la kecepek! amek koo.. hhha...

Related Posts with Thumbnails

About this blog

Its About Me, Family, Freinds & Art...

Advertisement

There was an error in this gadget

ShoutBox

Followers

Thanx Babe

GengBlogger

Happy Meter

There was an error in this gadget

CounterAttack