Assalmualaikum..

huh..tajuk entry kali nih mmg masyuuuukkk.... x de la bukannye ape.. jap tadik aku baru je habes preview papan cerita dengan org kementerian. So before besurai Timbalan Pengarah Haji Zainuddin ade la bg sepatah dua kata (ingt nk bagi duit raye tahun lepasnye..) ..biase laaaaa kan..tp yg sebenonye bepatah2 dah aku kire. seb baek aku x bepatah arang dengan die..ngehngeh...tp aku suke cara die bcakap very soft..lembut jee..muke pun sweet je..cara die berinteraksi dgn org bawah die pon best. Bagus budak nih, sape punye suami la nih kan..hhahahha.. (saya x de simpan ape2 perasaan ye..sekian..hahha).....

Apa yg aku nk ceritakan ni ade berkaitan dengan die laa..tengah2 die bckap tuh tetibe camnih dialog die...

"kalo anda sume nak tau, saya sbenarnya orang sains...tapi....jiwa saya..ada jiwa seni (dalam ati aku kata..ni mesti tgok citer adnan sempit nih, sbb die ade citer yg die suke tgok wayang dgn family... sure dalam hati ade taman nih..hahhaha). Saya cukup suka menulis..puisi..cuma saya tidak ade masa je tuk berbuat demikian.... saya mmg cukup minat dengan seni.." pastu die pun senyum..
last sekali die kasik pantun skit...camni bunyik die..

Hang Tuah makan serebat
Hang Jebat minum selasih
Untuk para sahabat
Saya ucapkan terima kasih

yang lagik satu pantun nih kelakau..

Hang Jebat Hang Lekiu
Tenkiu..

hahahahahhaha....
Rupe2nye pengerusi majlis cakap yang Tuan Haji nih orang Melaka. No wonder la perangai cam aku.. cam2 kelakar comel camtu hahahaha...(saya kompen ramai yg pitam semasa membaca paragraph ini, sy harap anda dpt bertahan....) hahhahaha.... patut pon suke bepantun.. seb baek en raja pegang aku tadik.. kalo tak aku da ke depan da balas pantun die tadik.. (kalo da aku dgn die bebalas pantun...bila nk sudah daaaaaaaa....)

Last sekali pengerusi majlis pun bantai bepantun gak....adoiyai nak gak..sila lah sila...

Angkut-angkut tinggi di langit
Hendak di capai si burung merbah
Biar telungkup bumi dan langit
Persahabatn kita tidak akan berubah...........................

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....wa caya sama lu la tuan pengrusi..menosok ke taman hati gua tul laaaa..hahahha..
ramai jugak org yg berjiwa seni kat dalam dewan nih tak sangka sey...hahhaa...

Jiwa seni nih mmg susah nak dapat.. hanya yang ada je yang tahu betapa halusnye jiwa kiteorg. Nampak dari luar kental tapi dalam huuuuuuuuuuuuuuuuuu... bnyk kerawang2, sulaman2 tekat koooo... Orang jiwa seni banyak nampak bende yang tersirat dari yang tersurat. Tak mudah untuk memahami org yang macam nih. Tapi bila kau dah berkawan dengan dieorg mesti ko akan rasa eeemm... (da nk mula pasan dah nih....lebih baek aku x yah teruskan ...hahah)..

Okeylah aku pon nak relax jap.. letih skit ari nih. Dengan 2 hari nih bersama org kementerian settlekn papan cerita nak kene semak balik. Smlm plak ade buat beberapa tempahan design tuk org, hari ni ade nak design baju kementerian plak.. Alhamdulillah rezeki... kite mencuba .. dapat tak dapat blkang citer, janji kita ada usaha ya tak????

Terima kaseh kepada Mis Aniza kerana telah berjaya memeranjatkan saya di Wall FB saya..seb baek tak tebalik meja nih..huhuuuuuuuuu..mekaseh ye Cik Aniza yang chumel....(geram lagik niiiiiiiiiiiii...eeeeee)....

Okeyla babe.. take care ya and have a nice day ya..eemmuaahhh...

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

About this blog

Its About Me, Family, Freinds & Art...

Advertisement

There was an error in this gadget

ShoutBox

Followers

Thanx Babe

GengBlogger

Happy Meter

There was an error in this gadget

CounterAttack