23 September 2009
Gerak dari umah Lina dalam jam 830am camtu. Kami terus gerak ke Batu Kikir. Aku memang tak penah ke sana, ye lah..nak kesana nak kikir batu la plak..hahhaha..


kami pon sampai ke destinasi yang di tuju. mak aih jauh la gak. lom penah lagi kaki ni sampai ke situ. best gak tgok kampung orang, tapi yang tak besh takdak line koooooo... solok tol kampungnye...


dalam satu hari tuh 7 buah rumah settle kiteorg redah, perut tak tau la nak cakap camne, rasa cam ketat semacam je. rasa cam nak meletop pon ade gak.


nak jadikan citer, masa perjalanan nak gerak ke rumah ke tiga, rumah arwah nenek lina, rumah adik beradik abah lina (kalo tak silap). masa nak gerak tuh, ye laaaaa jalan kampung cam one way, sempit. aku ni plak baik hati nau nak bagi la kete avanza lalu, aku ke tepi le.. tak tau plak avanza tuh nk gak bagi aku lalu. pastu aku tak nampak la ade kucing kat depan tuh, Nurul pun jerit ade kucing, aku pun try la elak.. tak tau ar kene ke tak kucing tuh.. nurul pusing belakang die kata kaki kucing tuh cam kene skit kot. aku pon serba salah..


benti je kat destinasi seterusnya, Umi pon terus cakap an aku.. kak ita.. kak ita da langgar la kucing tadik!!! Adoiyaiiii... Menangis Umi tengok kucing tuh.. adoiyaiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!! serba salah terus menyelubungi diri ini. seumur hidup, aku drift sekalipun belum penah aku langgar binatang bernyawa koooooooo... adeh!


masa tuh da tak cam best da rasa, pastu aku langgar tunggul kayu. scratch gak ar bumper depan. sab baek skit je scratch kat bahagian bawah. huh! kucing kucing nape la aku yang kene langgar ko.. kenape tak ko gi beraye umah jiran sebelah ke hape ke.. kan da kecepek.. sampai skang rasa cam besalah lagik kooooooooo......

4 comments:

aku rasa kucing tu nak berkenalan dgn kau..tp kau wat tak tau..tu yg dia bairkan dirinya dilanggar..hehehhe

aik kak bb..tak tido lagik.. dah kol 2 nih... hahah

tu ar kan.. nak kenal pon agak2 ar.. kan da kecepek...

mintak2 hantu kucing tu geget la si owner blog ni!!!!!!!!!!!!!

takooootttnnyyee sayeeeeeee.. huhuuuhuuu...

Related Posts with Thumbnails

About this blog

Its About Me, Family, Freinds & Art...

Advertisement

There was an error in this gadget

ShoutBox

Followers

Thanx Babe

GengBlogger

Happy Meter

There was an error in this gadget

CounterAttack